Biologisch eten

 

Biologisch eten neemt steeds meer toe in populariteit. Vroeger waren biologische producten alleen te koop in speciale winkels of markten. Op zulke markten wordt vaak groente, vlees of kaas verkocht door de boeren zelf. Maar tegenwoordig zijn ook in de gewone supermarkt veel verschillende biologische producten te krijgen. En ook in restaurant staat er vaker vlees van biologische oorsprong op de kaart. Steeds meer mensen kiezen hiervoor uit verschillende overwegingen. Omdat het beter is voor het milieu, omdat het lekkerder is of omdat het beter is voor je gezondheid.

Keurmerk

EU biologischAls je biologisch eet ga je er van uit dat er tijdens het produceren van het voedsel geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest zijn gebruikt. Je eet dus eigenlijk zo puur natuur mogelijk; er is niks aan toegevoegd. Om er zeker van te zijn dat wat je eet ook echt biologisch is, bestaat er een keurmerk, speciaal voor voedsel dat in de Europese Unie is geproduceerd. In Nederland controleert de onafhankelijke organisatie Skal de biologische productie. Skal werkt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Door het afgeven van een keurmerk wil deze organisatie de consument zekerheid geven dat wat hij eet ook echt biologisch is.