Boek: Spiritualiteit werkt in de keuken

 

De supermarkt ligt steeds voller met gemaksproducten, en dat terwijl er meer mensen bewuster gaan koken.

groente 2Mindful eten gaat om het minder eten en meer genieten. Het weer leren proeven van eten is hiervan een voorbeeld, maar ook het herkennen van verzadiging. Eten wordt door steeds meer mensen op de automatische piloot gedaan. Dit zorgt ervoor dat we meer eten dan nodig is en dat we dus niet meer proeven en genieten.

Lisette Bossert geeft in het boek handvatten om eten te bereiden met aandacht en gevoel voor de natuur. Ze werkt met pure, ambachtelijke en biologische producten en daagt je uit te onderzoeken wat je lichaam nodig heeft. Dit door te luisteren naar fysieke signalen. Ze geeft praktische tips en inspiratie voor gezonde maaltijden om een bewuste eet- en levensstijl te ontwikkelen.

Het boek is onderdeel van de serie Spiritualiteit werkt. Waarin onder andere de titels Spiritualiteit werkt in je huis en Spiritualiteit werkt in relaties.