Chocola: verwen jezelf! 


 

thinspo-choclateBewust leven, betekent niet direct dat alle zoetigheden de deur uit moeten. Het is al langer bekend dat chocola niet alleen maar slecht is, maar ook hele gunstige uitwerkingen kan hebben. Het gaat dan vooral om de hele pure chocola, bestaande uit meer dan 60% cacao (liefst nog meer zelfs!). Deze hele pure chocola bevat flavonoïden en dat zijn antioxidanten die de aderen verwijden en het lichaam ondersteunen. Ook heeft chocola een ontstekingsremmende werking.

Deze eigenschappen dragen bij aan een verlaging van de bloeddruk en heeft gunstige effecten bij bepaalde vormen van diabetes. Door de hoeveelheid calorieën, bestaat er wel een kans van overconsumptie en die doen alle positieve effecten van chocola direct te niet.

 

chocolade-aardbeiDe chocola is niet alleen lekker en (met mate) goed voor je, maar werkt ook goed voor de geest. Chocola wordt niet voor niets als troost gepakt bij liefdesverdriet, het werkt antideprimerend en tegen stress.

Ook je huid kan profijt hebben bij chocola. Steeds meer schoonheidsspecialisten en welnesssalons bieden behandelingen met chocola aan. Chocola voedt de huid en verbetert de vochtbalans en door de cafeïne wordt de aanmaak van cellen gestimuleerd.

Maar… geniet met mate!