Home / Blogs /

De 6 uitgangspunten van een evenwichtige praktijk

 

Een eigen behandelpraktijk is een mooie droom. Je wilt bijvoorbeeld mensen helpen met reiki, massages geven of meditatieworkshops verzorgen en hiermee als zelfstandig ondernemer voortaan je geld verdienen. Houdt er dan rekening mee, dat een behandelpraktijk voor deze doeleinden er heel anders uitziet dan bijvoorbeeld een tandartspraktijk. De sfeer van de ruimte is immers van het grootste belang! Hoe je zorgt voor een goed en gezond evenwicht lees je in deze 6 uitgangspunten.

fotoZen

Harmonie & sfeer

  • Licht – Een goede verlichting is onmisbaar voor je praktijk. Natuurlijk is daglicht ideaal, maar een combinatie met kunstlicht kan juist voor een heel fijne sfeer zorgen. Met licht kun je je bioritme en de hersenstimulatie positief beïnvloeden.
  • Geluid – Geluid is meer dan alleen een rustgevende achtergrondmuziek. Geluid zorgt namelijk ook voor trillingen die een positieve invloed hebben op lichaam en geest. Denk maar eens aan de Tibetaanse klankschalen.
  • Geur – Wist je dat je hersenen van alle zintuigelijke waarnemingen het snelst op geur reageren? Met geuren kun je mensen beïnvloeden en ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen.
  • Kleur – Met kleuren kun je iemands gemoed beïnvloeden. Zorg voor een opgewekte of juist een rustgevende stemming. Het is zelfs mogelijk om met behulp van kleuren de gevoelstemperatuur te beïnvloeden.
  • Materiaal – Zorg dat je zoveel mogelijk gebruik kunt maken van natuurlijke materialen zoals hout en steen, want hierdoor zijn mensen meer ontspannen. Vermijd kunststof, lijm en andere chemische materialen.
  • Natuur – Planten kleden je praktijk niet alleen aan, ze zorgen ook nog eens voor een natuurlijke luchtzuivering. Ze verversen de zuurstof, verhogen de luchtvochtigheid en hebben een geluiddempende werking.

Jouw paradijs

Wanneer je deze uitgangspunten in je praktijk toepast, kan het niet anders dan dat je een waar paradijsje creëert. Niet alleen voor je cliënten, maar natuurlijk ook voor jezelf. Jij bent immers degene die hier de meeste tijd door zal brengen! Zorg dat je je thuis voelt in een harmoniserende omgeving en je zult de rust en positiviteit die je daarmee uitstraalt onmiddellijk overbrengen op je klanten.