Home / Nieuws /

Hoe maak je zelf aloë vera gel?

 

aloe-vera-blad-1

Aloë Vera is een tropische plant die vooral voorkomt in delen van Azië, Amerika en Afrika. Het ziet eruit als een vetplant en hoort tot de familie van de lelies. Meestal ziet er niet zo bijzonder uit, maar in het voorjaar bloeit de plant heel mooi. Maar Aloë Vera is vooral beroemd door haar medicinale werking. Al eeuwenlang wordt de plant gebruikt om de huid te verzorgen en het lichaam te herstellen. Gel van de plant is vandaag de dag nog steeds heel populair, de duurzame werking van Aloë Vera zorgt ervoor dat een zwaar belaste huid wordt verzorgd en gaat uitdroging tegen. En het mooie is dat je de gel zelf kunt maken.

De plant en de gel
Een Aloë Vera plant is meestal niet duur en bij veel tuincentra te koop. Zorg dat de plant genoeg licht krijgt en geef hem af en toe wat water. De verzorging is net als bij een andere plant.

Om gel (of sap) uit de plant te halen, snijd je een blad tot aan de wortel af. Kies bij voorbaat een langer, wat ouder blad. Het groeit vanzelf weer aan. Wanneer je het blad eraf snijdt, komt er meteen sap uitlopen. Dat is niet de gel. De gel verkrijg je door het afgesneden blad in de lengte open te snijden. Aan de binnenkant kun je dan de gel wegschrapen.

Smeren
De gel kun je aanbrengen op je hele lichaam. Als masker, op brandwonden of andere wonden, als handcreme en de gel werkt ook verzachtend na harsen of epileren. Na gebruik kun je het restant koel bewaren om later te gebruiken.