Home / Nieuws /

Homeopathie helpt bij diabetes

 

Diabetes, of in de volksmond suikerziekte, is een ziekte die ook in de Westerse wereld steeds meer voorkomt. De toenemende omvang van het aantal mensen met deze ziekte heeft vooral te maken met het toenemende overgewicht van de bevolking. Type II van diabetes is dan ook overgewichtsdiabetes, dat bij eenderde van de personen met overgewicht wordt ontwikkeld. Bij dit type diabetes ontstaat een tekort aan insuline omdat de vetzuren in de lever om worden gevormd tot glucose. Deze productie van glucose leidt er toe dat de insulinevoorraad van het lichaam uit wordt geput.

homeopathie-diabetes-type2

Een middel tegen diabetes dat wordt toegepast is de insulinevoorraad kunstmatig aanvullen, bijvoorbeeld door een injectie. Een meer natuurlijke, preventieve aanpak is afvallen en bepaalde consumptiegoederen, zoals frisdrank, niet meer te nuttigen. Een homeopathische geneeswijze is bij een dergelijke ziekte helaas niet meer toepasbaar. De suikerstofwisselijk is zo erg beschadigd geraakt dat deze niet meer door homeopathie kan worden hersteld. Ondanks dat het niet geheel verholpen kan worden, blijkt uit andere studies dat de middelen zink en glutamine een gunstig effect hebben voor diabetespatiënten. Wellicht dat de inwendige geneeskrachten op deze manier weer worden geactiveerd.

Voeten ontlasten

Dat homeopathie de ziekte diabetes niet kan verhelpen, wil niet zeggen dat zij dit niet kan verlichten, hetzij door zink en glutamine, hetzij door andere middelen. De inwendige geneeskrachten kunnen bijvoorbeeld worden geactiveerd wanneer de patiënt gezonder gaat leven. Een belangrijk lichaamsdeel voor iemand met diabetes zijn de voeten.

diabetesschoenen-diabetesfonds

Diabetes en voeten zijn niet altijd een lekkere combinatie, aangezien voeten kwetsbaarder zijn. Het is daarom van groot belang dat de voeten van een diabetespatiënt goed worden verzorgd. Denk hierbij aan het goed wassen en afdrogen van de voeten en het elke dag aantrekken van schone sokken. Het dragen van goede schoenen is hierbij ook een pré. Goede schoenen bieden voldoende ondersteuning aan de voet en bevorderen doorgaans de bloeddoorstroming. Zo heeft bijvoorbeeld Intreza onlangs betaalbare diabetesschoenen op de markt gebracht, met het oog op diabetespatiënten en hun financiële middelen. De ziektekosten zijn vaak al aan de hoge kant, en met deze variant hoopt Intreza een positieve bijdrage te leveren aan het bestaan van een diabeet.