Home / Nieuws /

Wat te doen tegen een griep?

 

griep2De meeste doktoren zullen zeggen dat het voorkomen van een griepje beter is dan genezen. Daar zullen velen het mee eens zijn. Griep is niet fijn. Goed wassen, drinken en herhalen is vaak het devies. Zo verklein je de kans op een virus. Maar soms ontkom je er niet aan. De griep heerst en dit is wat je dan kunt doen.

Akoury
Holistische dokter Dalal Akoury legt uit aan carolinalive.com: “Als je veel stress hebt en je slaapt te weinig, dan is je immuun systeem heel zwak. Te zwak om je lichaam te beschermen.” Wat je dan moet doen is volgens haar niet ieder jaar een griepprik halen, maar terugvallen op oude gebruiken. “Kijk eens naar het verleden”, zegt ze. “Wat zouden je grootouders doen? Zij zouden antibacteriëel voedsel nemen, zoals uien, knoflook en rozemarijn.” Een andere goede oplossing is volgens haar verse limoensap.

Huis-, tuin- en keukenoplossingen
In Nederland hebben we ook zo onze gebruiken. Als we ziek zijn eten we kippensoep en kleden we ons warm aan. Wat goed als remedie werkt is thee met honing en citroen. Om de luchtwegen te openen kun je stomen, zalfjes met menthol, thijm of eucalyptus op de borst smeren of zoutspoelen. Zo zuiver je je lichaam op natuurlijke, onschadelijke manier. En natuurlijk is ook rusten en veel slaap belangrijk.